Rekordní účast a oslava 900 let města

Jako každý první víkend v září za posledních 10 let, tak i letos se konal další, již 11. ročník Miletínského Scorelaufu, který jako orientační závod dvojic pořádá spolek Prasklej řetěz (oddíl SK Miletín).

S ohledem na zvyšující se počet startujících a zahrnutí závodu mezi akce konané v rámci oslav 900 let města Miletín, bylo zvoleno místo konání v areálu SK. Bylo tak možné využít samotné prostory areálu, místa pro parkování, zázemí kempu Na Vyhlídce a Hospůdky na hřišti. Pořadatelé tak mohly účastníkům dopřát stejně jako loni i trochu kultury. Na slavnostní vyhlášení výsledků závodu totiž jako dárek účastníkům navazoval „Miletínský Rocklauf“ – koncert kapel Dědek a Mr. Stanyol.

Nicméně nejdříve se muselo rekordních 97 startujících dvojic v kategoriích cyklo, elektrokola, pěší a běžci onu sobotu 7. 9. 2024 vydat do terénu a po zvolení co nejefektivnější trasy nasbírat maximum ze 60 bodů rozmístěných po okolí. Tentokrát byla zvolena tematika závodu se vztahem k Miletínu. Po celý den závodu panovalo krásné slunečné počasí. Živou kontrolu letos soutěžící nalezli v Miletínku, kde na hrázi rybníku Jordánek poměřili síly a schopnosti při tradiční disciplíně skok přes švihadlo, nově v hodu šipkami a při vědomostní části byla vzpomínána díla K. J. Erbena.

Po sečtení dosažených bodů se celkovými vítězi a zároveň vítězi v kategorii muž/muž letošního ročníku stal tým MTBO Kolotoč (Petr Hvězdář, Víťa Vondra) se startovním číslem 1, kterému se v šesti hodinovém intervalu podařilo vyhledat a nasbírat celkem 1540 bodů.

Kompletní výsledky včetně foto a video dokumentace, která byla pořizována v průběhu závodu je k dispozici na stránkách www.scorelauf.cz.

Díky všem zúčastněným za jejich výkony a samozřejmě taky těmto sponzorům, kteří nám pomohli uspořádat závod na velice vysoké úrovni: Městu Miletín dále firmám Uni Roll Czech s.r.o., IKDrinks, Cukrárna Erben, KAD spol. s r.o., Pivovarská zahrádka, S.A.M s.r.o., STRAKER s.r.o., KuBAJK.cz, Pells s.r.o., de-park s.r.o., JezdiBusem s.r.o., JungBerg s.r.o. a Hospůdka na hřišti.

Za rok v září se budeme opět těšit!